Perineurale-injectie therapie

Perineurale-injectie therapie (PIT) is ontwikkeld door dr J. Lyftogt uit Nieuw Zeeland. Door het toepassen van PT-principes, ontdekte hij dat er sterke pijnvermindering ontstond bij overgevoelige zenuwtakjes in de huid.
Het verschil met PT is, dat er bij PIT een aantal onderhuidse micro-injecties worden gegeven, in het verloop van kleine zenuwtakjes in het pijnlijke gebied, met een kleine hoeveelheid dextrose.

Een chronisch geïrriteerde pees of ligament geeft signalen af aan langslopende kleine zenuwtakjes, waardoor deze opzetten en geïrriteerd raken en er daardoor blokkades ontstaan. Zelfs als een onderliggende pees of ligament hersteld is kan de bovenliggende huid nog pijnlijk blijven door overactieve zenuwtakjes.
Door het inspuiten van een kleine hoeveelheid dextrose en lidocaine worden de blokkades rond de zenuwtakjes verminderd, waardoor er pijnvermindering ontstaat.

Een totale behandeling kan bestaan uit 1 sessie per 2 weken, met een herhaling van ongeveer 3 tot 6 keer, afhankelijk van het probleem.

Samenvatting

Het doel van Perineurale-injectie therapie is het opheffen van blokkades rond kleine zenuwtakjes in de huid, waardoor afname van oppervlakkige pijn rond pezen, ligamenten en kapsels plaatsvindt.

Plaatsbepaling bij Perineurale-injectie therapie