Neuroprolotherapie

Neuroprolotherapie

Neuroprolotherapie is een behandeling, ontwikkeld door dr. Lyftogt uit Nieuw-Zeeland. waarbij injecties worden toegediend rond overgevoelige zenuwtakjes

Neuroprolotherapie is als pijnbehandeling vooral effectief bij blessures van de lies, knie, nek en rug. Klachten waarbij zenuwpijn een belangrijke rol speelt.
Een specifiek symptoom is onder andere een verandering van de gevoeligheid van delen van de huid: verhoogde gevoeligheid (aanrakingspijn, het niet kunnen verdragen van kleding met elastiek) en verlaagde gevoeligheid (wel pijn maar ook een doof “dood” gevoel. Pijn voornamelijk tijdens de nacht is een symptoom dat veel voorkomt bij deze pijnen

Door beschadiging bij een blessure worden de nabije kleine zenuwtakjes (afferent sensorische gedeelte) geprikkeld. Deze irritatie zou kunnen leiden tot een reactie – “blokkeren” van nabije weefselstructuren zoals de spieren.
De bedoeling is door infiltraties van deze kleine huidzenuwtakjes de irritatie op te heffen en de pijnklachten te verminderen. Soms moeten de injecties enkele keren (1 tot 4x met 1-2 weken ertussen herhaald worden)
De behandeling heeft geen bijwerkingen, er worden geen corticosteroïden toegediend.

Behandelingen

Contact

Behandelaar

Dr. Jan H. Vranken

Als anesthesioloog en pijnspecialist heb ik meer dan 20 jaar ervaring met het begeleiden en behandelen van patiënten met chronische pijn.

Maak nu een afspraak

Telefoonnummer

+31 6 28 83 63 78

E-mailadres

prolotherapiealkmaar
amsterdam@gmail.com

Locatie

Huisartsenpraktijk DokterZuid
Stadionweg 37
1077 RW, Amsterdam

Kunt u onderstaande gegevens aan mij doorgeven: